دهه فجر و سالگرد انقلاب اسلامي ايران بر جميع هموطنان، گرامي باد.

ساخت وبلاگ

https://images.hamshahrionline.ir/images/2011/6/11-6-16-12247imam-ali.jpg

تولّد با سعادت مَولَي المُوحِّدين، اميرالمؤمنين، پسر عمّ و داماد پيامبر اعظم (ص)عليّ بن ابيطالب (ع) بر جميع پيروان و شيعيان آنحضرت و روز پدر بر تمامي پدران، تبريك و تهنيت باد.

https://media.farsnews.ir/Uploaded/Files/Images/1401/11/09/14011109000313_Test_PhotoN.jpg

زلزله خوي

زلزله اي در شب هشتم بهمن ماه سال 1401 شمسي، ساعت بيست و يك و چهل و پنج دقيقه باعث آسیب ۲۰ تا ۵۰ درصدی به منازل ۷۰ روستاي شهرستان خوي واقع دراستان آذربايجان غربي شد. طبق آخرین اطلاعات، آمار مصدومان زلزله 5.9 ریشتری شامگاه شنبه خوی از 3 کشته و ۹۷۳ زخمی خبر مي دهد. آخرین اخبار از این زمین لرزه در ساعت ۲۱:۴۴:۴۴ در طول جغرافیایی ۴۴.۹۰، عرض جغرافیایی ۳۸.۵۹ و عمق زمین‌ لرزه ۷ کیلومتری و در ۶ کیلومتری خوی رخ داده است. کانون این زلزله در ۱۱۷ کیلومتری ارومیه و ۱۳۴ کیلومتری شهر تبریز است. شدّت اين زمين لرزه به حدّي بود كه در شهرهاي اروميه و تبريز به خوبي احساس شد. حدود ده هزار (10000) خانه مسكوني مردم در اين زلزله ويران و غير قابل سكونت شده است. سرماي منطقه در اين فصل از سال هم مزيد بر علّت شده است.

حرف مردم خوي: هموطنان عزيز و مسلمان ايران، قبل از زلزله ما هم مانند الآن شما داراي خانه، وسائل زندگي مانند: يخچال، فريزر، اجاق گاز، تلويزيون، مبلمان و فرش و ... همه ي ما يحتاج زندگي بوديم اما الآن هيچ چيز نداريم. از شما خواهش مي كنيم به ما كمك كنيد تا بتوانيم دو باره به زندگي عادي خودمان بازگرديم. حساب شماره 99999 جمعيت هلال احمر بانك ملّي ايران آماده دريافت كمكهاي شما به ماست. با تشكّر از حسّ انسان دوستي همه شما عزيزان. مردم زلزله زده خوي.

https://media.hawzahnews.com/old/fa/Original/1397/11/15/IMG09513843.jpg

روز شمار انقلاب اسلامي ايران

29 بهمن ماه سال 1356

سال 1356 سال شتاب نهضت اسلامی با حوادث مهمّی چون شهادت حاج آقا مصطفی خمینی، فوت دکتر شریعتی. اهانت روزنامه‌ی اطلاعات به رهبر انقلاب حضرت آية الله حمينی (ره). قیام 19 دیماه قم در اعتراض به اهانت صورت گرفته و سرانجام قیام 29 بهمن تبریز در چهلم شهدای قیام مردم قم است.

17 شهريور 1357

پس از راهپيمايي عيد فطر سال پنجاه و هفت و عدم دخالت قواي انتظامي، مردم اميدوار شدند كه قواي انتظامي به راهپيماييهاي آرام كاري نخواهند داشت. جمعه 17 شهريور مردم صبح زود به حركت در آمدند. در همين هنگام دولت ساعت 6 صبح در تهران و 12 شهر بزرگ ديگر حكومت نظامي اعلام كرد و مردم كه از اين امر اطّلاع نداشتند دسته دسته به طرف محلّ تجمّع كه ميدان ژاله (ميدان شهدا) بود حركت كردند و ارتش حكومت شاه پس از چند اخطار صوتي در خيابان و عدم توجّه راه پيمايان به اين اخطارها، مردم را به گلوله بست و عده بسيار زيادي از مردم را كشت.

دهم فروردين ماه 1357قيام مردم يزد

در روزهاي نهم و دهم فروردين مردم يزد به تبعيّت از رهبر انقلاب، عيد را تحريم كردند و براي بزرگداشت شهداي تبريز، خود را مهيّا ساختند. روز 9 فروردين مردم بعد از مراسم چهلم شهداي تبريز به خيابانها ريختند و با شعارهاي درود بر خميني و مرگ بر شاه به راهپيمايي پرداختند . فرداي آن روز به دعوت شهيد آيت‌الله صدوقي تعطيل عمومي اعلام شد و مردم در مساجد گرد آمدند و بازگشت امام خميني و آزادي زندانيان سياسي و نابودي رژيم پهلوي را خواستار شدند و در خاتمه جلسه به خيابان آمدند امّا با تمركز قواي پليس و ارتش مواجه شدند. تيراندازي آغاز شد و گروهي به شهادت رسيدند و عدّه زيادي مجروح گرديدند.

25 ارديبهشت1357

در پي اوج‌گيري تظاهرات و درگيريهاي مردم با عوامل رژيم پهلوي‎‎، دولت آموزگار به مأمورين نظامي و انتظامي در برابر آشوب ها دستور شدّت عمل داد.

15 خرداد 1357

به مناسبت سالگرد 15 خرداد در تهران و شهرستان ها، تعطيل و اعتصاب سراسري اعلام گرديد.

30 تير 1357 سالروز تولّد منجي عالم بشريت حضرت مهدي (عج)

مردم ايران براي نشان دادن نفرت خويش از رژيم پهلوي مراسم چراغاني و جشن و شادي در اين روز خجسته را تحريم كردند.

31 تير 1357

حجت‌الاسلام شيخ احمد كافي خطيب مشهور در اثر تصادف ساختگي به شهادت رسيد.

21 مرداد 1357

درگيري خونين در اصفهان و اعلام حكومت نظامي در اين شهر كه توسط فرماندار نظامي شهر به اجرا درآمد.

25 مرداد 1357

اعلام حكومت نظامي توسط دولت آموزگار. دولت براي كنترل اوضاع در سطح كشور بخصوص در استانهايي كه افراد خارجي در آن حضور بيشتري دارند در چند شهر اعلام حكومت نظامي نمود.

28 مرداد 1357

فاجعه سينما ركس آبادان. رژيم پهلوي براي ارعاب و ايجاد وحشت در ميان مردم دستور به آتش كشيدن سينما ركس آبادان را داد در حالي كه مردمِ بي‌ خبر و بي‌ گناه مشغول تماشاي فيلم بودند. در سالن سينما گرفتار آتش و دود و خفگي شدند اين ماجرا در حالي اتفاق افتاد كه درهاي سينما از بيرون قفل و بسته شده بود و نتوانستند فرار كنند. اين فاجعه باعث مرگ چندين انسان بي‌ گناه گرديد.

5 شهريور 1357

دولت شريف امامي (به اصطلاح دولت آشتي ملّي) در پي سقوط دولت آموزگار كه استاد اعظم لژ فراماسونري در ايران بود مأمور تشكيل دولت شد.

13 شهريور 1357

نماز عيد فطر با حضور ميليون ها نفر از مردم با ايمان تهران برگزار شد و بعد از نماز عيد مردم به راه‌ پيمايي پرداختند و خواستار لغو حكومت شاهنشاهي شدند.

2 مهر 1357

منزل امام خميني در عراق توسط پليس اين كشور محاصره شد.

3 مهر 1357

حزب رستاخيز كه توسط رژيم پهلوي تأسيس شده بود منحل گرديد.

10 مهر 1357

هجرت امام خميني از عراق به كويت با افزايش فشارها و جلوگيري دولت عراق از فعّاليّت‌ هاي سياسي حضرت امام خميني. ايشان تصميم به خروج از اين كشور گرفتند. به همين دليل به طرف كويت حركت كردند. اما دولت كويت به ايشان مجوز ورود نداد.

13 مهر 1357

هجرت امام خميني از عراق به پاريس در پي عدم ورود امام خميني به كويت و جلوگيري دولت عراق از بازگشت ايشان به نجف اشرف، امام خميني تصميم مي‌‌‌‌‌‌ گيرند براي ادامه مبارزه به فرانسه مهاجرت نمايند.

17 مهر 1357

تغيير مكان امام خميني از پاريس به دهكده نوفلوشاتو. دولت فرانسه اعلام كرد از فعاليت‌هاي سياسي آيت‌الله خميني جلوگيري مي‌ نمايد.

19 مهر 1357

اعتصاب كاركنان مطبوعات در سراسر كشور آ‎غاز گرديد.

24 مهر 1357

رژيم پهلوي مسجد جامع كرمان را به آتش كشيد. به مناسبت چهلم شهداي 17 شهريور عزاي عمومي اعلام شد.
29 مهر 1357

با اعتصاب همگاني كاركنان و كارمندان صنعت نفت پالايشگاه هاي سراسر كشور در خطر تعطيل شدن قرار گرفت.

3 آبان 1357

روز آزادي زندانيان سياسي از جمله آيت الله طالقاني از زندان رژيم پهلوي.

10 آبان 1357

ارتش كنترل تأسيسات نفتي كشور را در دست گرفت.

13 آبان 1357

تظاهرات دانش‌آموزان و دانشجويان در مقابل دانشگاه تهران به خاك و خون كشيده شد. آيت‌الله مفتح از زندان رژيم پهلوي آزاد شد.

15 آبان 1357

استعفا و سقوط كابينه شريف امامي در پي حوادث خونين 13 آبان اعلام گرديد و بعد از او تشكيل دولت نظامي به نخست وزيري ژنرال ازهاري اعلام گرديد.

10 آذر 1357

فرياد الله‌اكبر بر فراز بام ها،‌ سراسر كشور را فرا گرفت.

11 دي 1357

با اوج‌ گيري تظاهرات مردم مشهد سربازان و مأمورين امنيّتي در روزهاي 9 ،‌ 10 و 11 دي ماه با حمله به حرم مطهّر امام رضا (ع) و مردم در خيابانها و بيمارستانها عدّه زيادي را به شهادت رساندند و گروهي را مجروح نمودند.

16 دي 1357

دولت نظامي ازهاري سقوط كرد. شاهپور بختيار از اعضاي جبهه ملّي ايران مأمور تشكيل كابينه از طرف محمّدرضا پهلوي گرديد و به سمت نخست وزير منصوب شد.

23 دي 1357

به دستور امام خميني شوراي انقلاب تشكيل گرديد.

26 دي 1357

شاه رفت (يعني به دستور آمريكا از ايران فرار كرد. و مقدار زيادي جواهرات و طلا و دلار را كه در آن زمان بالغ بر 4 ميليارد دلار بود را با خود برد.)

ايران امروز غرق در نور و گل و شيريني بود و مردم فرار محمّدرضا پهلوي را جشن گرفتند. شاه كه براي فرار خود معالجه بيماري را دست‌ آويز قرار داده بود در حقيقت براي انجام كودتايي ديگر به سبك 28 مرداد 1332 به وسيله آمريكا، آماده مي ‌شد.

29 دي 1357

اصول جمهوري اسلامي در راه‌پيمايي ميليوني مردم ايران اعلام گرديد.

3 بهمن 1357

شوراي سلطنت كه براي حفظ رژيم سلطنتي در ايران تشكيل شده بود منحل گرديد.

12 بهمن 1357 ساعت 9 و 27 دقيقه و 30 ثانيه حضرت امام خميني پس از پانزده سال تبعيد پاي بر خاك ايران گذاشتند.

4 بهمن 1357

براي جلوگيري از حضور امام خميني در بين مردم ايران ارتش فرودگاه مهرآباد را به اشغال درآورد.

5 بهمن 1357

دولت بختيار 3 روز فرودگاههاي كشور را بست.

7 بهمن 1357

تحصّن روحانيون مبارز در دانشگاه تهران در اعتراض به بستن فرودگاهها آغاز شد. راهپيمايي ميليوني مردم در تهران به مناسبت 28 ماه صفر رحلت پيامبر اعظم (ص) برگزار گرديد.

9 بهمن 1357

فرودگاه براي ورود امام خميني بازگشايي شد در پي اعتصابات و تظاهرات و راه‌پيمايي مردم كه خواستار بازگشايي فرودگاه مهرآباد بودند. دولت بختيار فرودگاه مهرآباد را از اشغال نظامي خارج كرد.

11 بهمن 1357

مأموريت ارتش شاه در خيابانهاي تهران - دولت براي ترساندن مردم و ايجاد حكومت وحشت با انجام رژه نظاميان در تهران و ترويج شايعه كودتا توسط ارتش دست به حيله ديگري براي انحراف مبارزات مردم ايران زد.

12بهمن 1357

ساعت 9 و 27 دقيقه و 30 ثانيه حضرت امام خميني پس از پانزده سال تبعيد پاي بر خاك ايران گذاشتند. فرمانداري نظامي بر اثر فشار مردم راه‌پيمايي و تظاهرات را براي 3 روز آزاد اعلام كرد. نظاميان مستقر در تلويزيون به طور ناگهاني پخش مراسم استقبال را قطع كردند.

17 بهمن 1357

بر اساس پيشنهاد شوراي انقلاب، حضرت امام خميني دولت موقت را به مردم معرّفي نمودند. دولت موقّت به رياست مهندس مهدي بازرگان تشكيل گرديد.

19 بهمن 1357

راه‌ پيمايي مردم ايران در حمايت از دولت موقّت انجام شد. نيروي هوايي ارتش با حضرت امام خميني بيعت كردند. حضرت امام خميني به زيارت حضرت عبدالعظيم (س) رفتند.

20 بهمن 1357

طرفداران قانون اساسي با تجمع در استاديوم امجديّه (شهيد شيرودي‌) دست به تظاهرات زدند. ساعت 9 شب سربازان گارد شاه به پادگان نيروي هوايي در شرق تهران واقع در خيابان دماوند هجوم بردند. مردم برا ي كمك به سربازان نيروي هوايي مسلّح شدند.

21 بهمن 1357

دولت بختيار زمان حكومت نظامي را افزايش داده و حكومت نظامي را از ساعت 4 بعدازظهر اعلام نمود. حضرت امام خميني دستور شكستن زمان حكومت نظامي و حضور مردم در خيابانها را صادر كردند. در تهران و شهرستانها بين سربازان گارد و مردم مسلح درگيريهاي بسيار شديدي رخ داد كه باعث كشته شدن افراد زيادي از دو طرف شد.

22 بهمن 1357

تهران صحنه جنگ خونين مسلّحانه بين مردم و سربازان طرفدار رژيم پهلوي و نهايتاً با تسليم تمامي نيروهاي نظامي و پيروزي مردم مسلمان ايران رژيم ستمشاهي پس از 57 سال ظلم و ستم متلاشي گرديد.

انقلاب اسلامي ايران

انقلابي شد پر از خونِ
لاله هاي سرخ
جانفشاني ها
مشتهايي پر ز خشم و ناله و فرياد
بس شب و روزان که سر زد مهر
باز نستوه و مقاوم
رو به روي لشکر طاغوت
مرد مردان يک هدف در پيش
محو ظلم و مرگ بر صد قرن بيداد و سيه کاري
رهبر بيدار دل بي ترس، با کتاب وحي؛ با دلي پر شور از ايمان
رهبري مي کرد مردم را
حرف او چون وحي مُنزَل بود
نامه هايش، آيتي از نور
با خروشش خلق مي غريد
تا ظفر با پرچمش آمد، خيمه در صحراي دلها زد
شد فراري مرد ظلم و جور
آفتاب از زير ابري زفت
چهره ي روشن نشان مي داد
آمد از راهي دراز و دور؛ رهبر فرزانه و آگاه
بعد چندي خون و خون ريزي
کان عدو قصد فسادي داشت
آخرين فرمان ز ره آمد، دودمان جور را طي کرد
در نورديدند شاهي را
صبح پيروزي زر افشان شد؛ آفتاب فتح، گرما بخش، سر بزد از فراز قله هاي بي يقيني ها
قله هايي پر ز اعجاب و خصومتها
فجر پيروزي نمايان شد
ساغر جمهوري آمد پر ز راي عام

****************************************
نا جوانمران و ضربه خورده هاي دون
طرحهاي خائنانه يک به يک در حال اجرا بود
خارجي از يک طرف با پول و با نيرنگ
داخلي از يک طرف با حيله و تزوير
رنگها بسيار، بس دو رنگي هاي زهر آلود
کينه ورزيدند با مردم
مردکي ناپاک پيدا شد، پر ز تلبيس و ريا کاري، خواست راه مهر بر بندد
با دو روها در هم آميزيد
از دگر سو خصم بي آيين، پنجه در خون شقايق زد
آتش و رعدي به شهر تازه رسته از جفاها ريخت
باز نامردي و پستي قامت افرازيد
باز خون لاله ها برخاک
لاله هاي ديگري افروخت
شهر در ماتم فرو پيچيد
خصم دون از ناي ني هاي غريبانه، شعله در بستان مردم زد
شاهداني بي مثال از خاکهاي شهرها سرزد
کوچه ها و خانه ها پر حجله از ياد شهيدان شد
چند سالي بود، تا سراج نور آوردند. ياد معرج جوانان به خون خفته
ياد ياران حسين و کربلايش بود
دشمن بي دين و بي ايمان، حمله ها گسترد در دريا
موجهاي خون به ساحل خورد
تا شکست آورد بر سدي که خود افراخت در وادي
وز درون عشق آمد نغمه اي پرسوز
جام زهر صلح نوشيديم
بعد سالي چند پير پرخروش از درد رفت و با دلي آرام و روحي مطمئن از عشق،
ياد آن درياي پاک مهر، جاويدان

******************************************

مرد ديگر پرچم توحيد، در کف از توان خويش، از رهي نزديکتر آمد
آمد و دستهايش پر ز ايمان و فداکاري
همچو آن قديس مرد پاک و پر از نغمه هاي هوش و بيداري
پر ز اسلام و فداکاري
بعد چندي يادگار لاله ها آزاد سوي شهر برگشتند
با توان چهره خورشيد. سراينده: ناهيد

خدایی که نمی شناسم...
ما را در سایت خدایی که نمی شناسم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7nahidkhirolahi8 بازدید : 98 تاريخ : يکشنبه 16 بهمن 1401 ساعت: 12:40