من خدا را نمی شناسم (عبادات شخصی است و ارتباطی به دیگران ندارد.)

ساخت وبلاگ
 

                  من خدا را نمی شناسم.

 دانش پژوه پرسيد: استاد عده اي مي گويند عباداتي مانند نماز و روزه و خمس و ... از اين قبيل، اموري شخصي هستند و به کسي ارتباط ندارد که به خاطر آنها به کسان ديگر براي انجامشان دستور و تذکر بدهند. ما مي دانيم و خداي خودمان در روز قيامت. آيا اين  سخن صحيح است؟

    استاد گفت: تمام کتابهاي آسماني که به وسيله پيامبراني که براي راهنمايي و سعادت بشر نازل شده اند تاکيد بر اين دارند که ما انسانها براي هدفي آمده ايم و خلق شده ايم که جز عبادت خداوند نيست. قرآن کريم نيز تاکيد صريح بر اين مدعا دارد که خداوند ما را براي عبادت کردن خودش آفريده است.

    اما اينکه اين عبادات، شخصي است و  هر کسي مسئول اعمال خويش است و در روز قيامت در قبال عدم انجامشان جواب خداوند را خواهد داد مانند اين است که کسي به دنبال کسب روزي خود در اين دنيا نرود و هنگامي که از او علت آن را جویا مي شوند، بگويد: به شما ارتباطي ندارد. من خودم جواب اعضای خانواده خودم را خواهم داد. چگونه کسي که به دنبال روزي خودش نمي رود تا پايان عمر، مي خواهد گرسنه و زنده بماند؟ ما اگر فقط براي زندگي در اين دنيا آمده بوديم، نمی مردیم و از بین نمی رفتیم. خداوند ما را برای زندگی واقعی در جای دیگر آفریده است لذا انجام این عبادات به درد جای دیگری می خورد که پس از مرگ در پیش داریم.

    از طرف ديگر تمام کتابهاي آسماني بجز امر به معروف و نهي از منکر چيز ديگري نيست و ما نيز بايد پيرو سحن خداوندي باشيم که اين کتابها را براي سعادت دنيا و آخرت انسانها بر پيامبرانش نازل فرموده است. ما بايد بدانيم که هر عملي که در اين دنيا انجام مي دهيم عکس العمل آن در زندگي و وجود تمامي انسانها و موجودات ديگر اثر گذار است. مثلا اگر کسي براي بهبود وضع انسانهاي ديگر دعا کند، اين دعا براي خودش هم مفيد خواهد بود. اگر او براي سلامتي پدر و مادر و ديگر اعضاي خانواده اش دعا کند، خودش هم کمتر به دردسر مي افتد و در سلامتی او تاثیر دارد و براي مراجعه به مراکز درماني و مخارج آنها به زحمت نمي افتد.

    عبادات به خصوص نماز چيزي بجز دعا و ذکر خداوند نيست و او از ما خواسته است که حتما اين کار را انجام بدهيم. در قرآن کريم خطاب به حضرت موسي (ع) مي فرمايد: اقم الصلوة لذکري. براي ذکر و ياد من نماز را بر پاي بدار و يا در سوره مبارکه عنکبوت مي فرمايد: ان الصلوة تنهي عن الفحشاء و منکر. يقينا نماز خواندن شما را از کارهاي بد و زشت باز مي دارد.

   خوب دقت بفرماييد - هنگامي که نماز خواندن همه انسانها را از کارهاي بد و زشت باز مي دارد مسلما ما را در مقابل کارهاي بد و زشتي هم که ديگران مي خواهند در مورد ما انجام بدهند، بيمه مي کند. پس معلوم مي شود نماز که از اعمال ديني و عبادات است، عدم انجامش به وسيله ديگران هم نمي تواند شخصي باشد زيرا براي همه افراد جامعه از جمله خود ما مفيد و نافع است. از نماز خواندن ما هيچ چيزي عايد خداوند نمي شود زيرا او به عبادات ما نيازي ندارد اين ما هستيم که بايد براي رضايت او بکوشيم.

   اگر ما عبادات را شخصي بدانيم، پس در باره قرباني کردن گوسفند و يا غير آن و نذرهايي که مي کنيم و يا خيراتي که برای امواتمان و یا گلی که نثار قبرشان مي کنیم و مي دانيم که همه منافع آن به ما نمي رسد چه بايد گفت؟ خداوند در مورد قرباني کردن گوسفند و ديگر حيوانات حلال گوشت مي فرمايد: نه خون و نه گوشت آن قرباني که مي کنيد هيچکدام به من نمي رسد بلکه اين تقواي شماست که مهم است.

    خداوند در قرآن کريم مي فرمايد تمام کارها و اعمال شما براي رسيدگي به آنها در روز قيامت نوشته مي شود و ثبت مي گردد. تمام اعمالي که انجام داده ايد و اثرات بد آن پس از مرگتان باعث گمراهي ديگران هم شده است، مورد رسيدگي قرار مي گيرد و بايد جوابگوي آنها هم باشيد. خوب اگر اعمال خوب و بد ما شخصي است ، پس چرا به خاطر کارهايي که پس از ما آثارش باعث گمراهي ديگران شده است بايد مواخذه بشويم و مورد سئوال قرار بگيريم. (سوره مبارکه نحل آيه 25)

    {{{ کائنات مانند يک مجموعه ي به هم پيوسته است . همه ي اعمال و افعال ما ( حتي فکرهايمان ) به نحوي از انحاء تاثير گذار است اما ما قادر به محاسبه ي نتايج اعمال خود نيستيم . مثالي مي زنم : يک رياضيدان ميزان تغيير مسير يک ناو هواپيمابر را بر اثر نشستن يک مگس روي عرشه ي آن محاسبه کرده است . درست است که اين يک اعشار بسيار کوچک مي سازد اما به هر حال  صفر نيست. }}} (اين پاراگراف را در وبسايت: http://www.askquran.ir) دنبال کنید.

     هنگامي که وزن يک مگس بتواند در تغيير مسير يک ناو هواپيما بر تاثير بگذارد، آيا عباداتي که خداوند ما را به انجام آنها دستور فرموده است و سنگيني چادري براي رعايت حجاب زنان ، در زندگي ديگر افراد بشر بي تاثير خواهد بود؟
     

+ نوشته شده توسط nahid در شنبه بیست و سوم اردیبهشت ۱۳۹۶ و ساعت 18:59 |
خدایی که نمی شناسم...
ما را در سایت خدایی که نمی شناسم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7nahidkhirolahi8 بازدید : 217 تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396 ساعت: 21:58