عيد مبعث بر جميع مسلمانان جهان مبارك باد.

ساخت وبلاگ

https://media.mehrnews.com/d/2017/12/06/3/2655341.jpg

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمّدٍٍ وَّ آلِه الطّاهِِرينَ

مبعث خاتم النّبيين رسول اكرم، محمّد مصطفي (صلّ الله عليه و اله و سلّم )بر مسلمانان جهان مبارك باد.

بِعثَت برگزیده‌شدن حضرت محمّد (ص) به پیامبری و آغاز رسالت اوست که بنابر مشهور، در ۲۷ رجب سال چهلم عام الفیل روی داده است. از این‌ رو در فرهنگ شیعی، ۲۷ رجب به‌عنوان «عید مبعث» گرامی داشته می‌شود. بعثت پیامبر سرآغاز دین اسلام و مقدمه برچیده‌شدن بت‌پرستی از حجاز بود.

بعثت به معنای برگزیدن فردی به پیامبری از سوی خدا و آغاز دوره نبوتش است. هرچند بعثت درباره برگزیدن همه پیامبران به نبوت کاربرد دارد اما از آن برگزیدن حضرت محمد به پیامبری به ذهن متبادر می‌ شود. از این‌رو در فرهنگ اسلامی، روز مبعث به روزی گفته می‌شود که حضرت محمد (ص) به رسالت مبعوث شده است.بعثت در لغت به معنای برانگیختن است همچنین به معنای ارسال و روانه کردن نیز آمده است.

بعثت در قرآن کریم، به معنای برانگیختن و فرستادن پیامبران برای هدایت مردم و نیز حشر مردگان به کار رفته است. در قرآن کریم از بعثت پیامبر (ص) تعبیر به منت شده است. مِنّت از ریشه «مَنّ»، به معناى سنگى است كه براى وزن كردن اجسام به كار مى‌رود و اعطاكردن هر نعمت سنگين و گرانبهايى را منّت گويند. وبعثت پیامبر(ص) به واسطه آثار وبرکات فراوانی که دارد نیز منت یعنی نعمتی بسیار بزرگ معرفی شده است.

زمان و مکان بعثت پیامبر (ص)

بعثت پیامبر اکرم(ص) بنابر مشهور در ۴۰ سالگی و بنا به قولی، در ۴۳ سالگی حضرت محمد (ص) رخ داده است. طبق گفته مورخان، بعثت چهل سال پس از عام الفیل (سالي كه دشمنان با فيل به مكّه معظّمه و براي از بين بردن خانه خدا به آنجا حمله كردند.) و در بیستمین سال حکومت خسرو پرویز بر ایران روی داده است. برخی از منابع ۱۷ یا ۱۸ رمضان، یا یکی از روزهای ربیع الاول را روز بعثت دانسته‌اند و قول مشهور در میان شیعیان ۲۷ رجب است. پیامبر اكرم (ص) در غار حرا به نبوّت رسید.

ماجرای آغاز رسالت پیامبر

در پایان روزگار ساسانیان که ایران و بیزانس دو دولت بزرگ آن روز جهان، آخرین رمق خود را ... از دست داده بودند ... در سرزمین حجاز که تقریبا فراموش عالمی بود نیروی تازه‌یی پدید آمد که بزودی بالید و بر کشید و دیری نپایید که طومار قدرتهای بزرگ جهان را درهم شكست.

پیامبر وقتی که در غار حرا به تفکر و عبادت مشغول بود، با نزول نخستین آیات سوره علق، بعثتش آغاز شد و با نخستین آیات سوره المدّثّر ادامه یافت. پیامبر (ص) ابتدا همسرش خدیجه (س) و پسر عمویش علی (ع) را در جریان نبوت خویش قرار داد. سه سال بعد با نزول آیه وَأَنذِرْ عَشِیرَتَک الْأَقْرَبِینَ ﴿۲۱۴﴾ و خویشان نزدیکت را هشدار بده. سوره مباركه الشّعراء آيه ۲۱۴ آشنایانش را از نبوت خود آگاه کرد و در همان سال با نزول آیه فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ وَأَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِکینَ ﴿۹۴﴾ پس آنچه را بدان مأموری آشکار کن و از مشرکان روی برتاب. سوره مباركه الحجرآيه ۹۴ نبوتش را علنی کرد.

پیامبر (ص) نخستین بار در بازار عُکاظ ، جایی که مردم برای تجارت در آن جمع بودند و عده‌ای نیز در بلندی‌های آن به بیان اشعار تازه و داستان‌های گوناگون مشغول بودند، دعوت خویش را آشکار کرد. ابولهب و عده‌ای به پیروی از او پیامبر (ص) را آزار رساندند؛ اما ابوطالب در حمایت از پیامبر(ص) آنان را تنبیه کرد.

در سن چهل سالگى بر ضدّ بت‌پرستى، و پستى و بیدادگرى كه در آن روزگار، در میان مردمش سخت رواج داشت، قد برافراشت و مردم عرب را که دائما چون درّندگان با یک دیگر در جدال و ستیز بودند،به يگانگى خواند و گفت باید از پرستش بتان چشم بپوشند و خداى یگانه و بى‌ شریک را كه نزائیده و زائیده نشده و کسى همتاى او نیست بپرستند و با يک ديگر برادر و برابر باشند و هیچ كس را جز به وسیلۀ پرهیزگارى امتیازى ندهند.

اولین وحی، همراه با هیبت و احساس سنگینی بار عظیم رسالت توسط جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل شد. پیامبر در کودکی به واسطه پاکی درونی که داشت و نیز بیزاری از محیط فاسد آن زمان مکه، میل به تنهایی و گوشه‌گیری از شهر و دیار خود را داشت. به همین جهت، عزلت‌های یک ماهه در کوه‌های اطراف مکه و بعد بازگشت به شهر، خواب‌هایی که حال و هوای جهان غیب داشت، شنیدن صدای فرشته وحی پیش از بعثت و ارتباط سه ساله اسرافیل و ۲۰ ساله جبرئیل با ایشان آمادگی‌هایی بوده که ایشان را برای ابلاغ پیامبری مهیا می ‌ساخته است.

در فرهنگ شیعی ۲۷ رجب به عنوان عید مبعث شناخته می ‌شود و جشن‌هایی به همین مناسبت برگزار می‌ گردد. این روز در ایران و برخی از مناطق عراق تعطیل رسمی است. در روایات برای شب و روز مبعث اعمالی ذکر شده است که انجام آن مستحب است.

خواندن دعای اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُك بِالتَّجَلِّى الْأَعْظَمِ فِى هٰذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ، وَالْمُرْسَلِ الْمُكَرَّمِ ... و زیارت امیرالمومنین (ع) خواندن دوازده رکعت نماز که در هر رکعت سوره‌های حمد، فلق و ناس را یکبار و نیز اخلاص چهار بار خوانده می‌شود و بعد از اتمام نماز، گفته شود: "لا اله الا الله والله اکبر الحمدلله وسبحان الله ولا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم" از این شب با نام «لیلة المَحیا» به معنای شب احیا و شب زنده‌داری نیز نام برده شده است.

خواندن دوازده رکعت نماز که در هر رکعت سوره حمد و یس را بخواند پس از نماز، چهار بار سوره حمد را بخواند و سپس چهار بار بگوید: "لا اله الا الله والله اکبر والحمد لله وسبحان الله ولا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم" و بعد چهار بار بگوید: " الله ربی لا اشرک به شیئا" و نيز روزه گرفتن اين روز توصيه شده است.

ژولیده نیشابوری:

آن شب سکوت خلوت غار حرا شکست / با آن شکست، قامت لات و عزا شکست
آمد به گوش ختم رسولان ندا، بخوان / مُهرِ سکوتِ لعلِ بشر زان ندا شکست
با خواندن نخوانده الفبا، طلسم جهل / در سرزمین رکن و مقام عصا شکست

حمید رضا برقعی:

بشر رسید به آیین راستین امشب / خدا نمود برون، دست از آستین امشب
رسید حلقه، توحید را نگین امشب / طلوع کرد رخ آفتاب دین امشب
ظهور مکتبِ «خَیرالوَرا» مبارک‌باد / طلوع نور ز غار حرا مبارک باد
بشارت ای، همه ي دختران زنده به گور / محمّد آمده، پایان گرفته سلطه زور

اَلَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَعْرِفُونَهُ كَمَا يَعْرِفُونَ أَبْنَاءَهُمْ وَ إِنَّ فَرِيقًا مِنْهُمْ لَيَكْتُمُونَ الْحَقَّ وَ هُمْ يَعْلَمُونَ ﴿۱۴۶﴾ كسانى كه به ايشان كتاب آسمانى داده‏ ايم (يهوديان و مسيحيان) همان گونه كه پسران خود را مى ‏شناسند او (محمّد - ص) را مى ‏شناسند و مسلماً گروهى از ايشان حقيقت را پنهان مى كنند در حالي كه خودشان هم مى‏ دانند (۱۴۶) آيه 146 سوره مباركه البقرة

خدایی که نمی شناسم...
ما را در سایت خدایی که نمی شناسم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7nahidkhirolahi8 بازدید : 40 تاريخ : پنجشنبه 26 بهمن 1402 ساعت: 12:59