خدا شناسی (؟) امتحان . بلا . فتنه و مصیبت.

ساخت وبلاگ
 

                 امتحان . بلا . فتنه و مصیبت.

           دانش پژوه پرسيد: استاد خداوند ما را چگونه و با چه چيزهايي امتحان مي کند؟

       استاد گفت: ما انسانها در زماني که بر ما پوشيده است يکبار قبل از اين به دنيا آمده ايم و خداوند از ما سئوال فرموده است که آيا او را به پروردگاري خود قبول داريم و مي پذيريم و ما هم پذيرفته ايم و به خداوند يکتا قول داده ايم که فقط او را بپرستيم و عبادت کنيم.

     اين زمان به واسطه آيه 172 سوره اعراف به نام زمان « الست » معروف است. اما ما آن به دنيا آمدن قبل از اين و قولي که به پروردگار خود داده ايم را فراموش کرده ايم مانند فراموش کردن هنگامي که در شکم مادرانمان بوديم و زنده هم بوديم.

     پس از آنکه انسانها بعد از خلقت حضرت آدم (ع) تدريجا به دنيا آمدند، خداوند براي راهنمايي و هدايت آنها پيامبراني را فرستاد که همگي اين قول و قرار را فراموش کرده بودند و کتابهاي آسماني خود را بر آنها نازل فرمود تا به ياد آنها بياورند که وظيفه شما در قبال قول و قراري که به خداوند داده ايد چه بوده است. اين کتابها از جمله قرآن کريم که تنها کتاب آسماني تحريف نشده اي است که هم اکنون وجود دارد، دستورات خداوند است که براي سعادت دنيا و آخرت ما محتوي آيات هدايت و احکام و تمام راهنمايي هاي لازم براي بشر مي باشد.

     در قرآن کريم يکي از چيزهايي که خداوند روي آن بسيار تکيه فرموده است، امتحان ما آدمها است زيرا به ما عقل و شعور و اراده و  اختيار داده است و راه بد و خوب را هم به ما نشان داده و يادآوري فرموده است. آنگاه از ما خواسته است که از تمام امتحاناتي که از ما حتي لحظه به لحظه زندگی مان به عمل مي آورد (بجز در زمان خواب و بيهوشي و يا سنين کودکي) سر بلند بيرون بياييم تا پس از رخت بر بستن از اين جهان در روز قيامت مستحق ورود به بهشت خداوندي بشويم زيرا عمر ما را خداوند به ما داده است و از ما خواسته است آنگونه که خودش فرموده است آن را بگذرانيم و در اين زمان کوتاه مرتکب گناه و خلافي نشويم.

      امتحان به معني به رنج افکندن ، آزمودن ، آزار رساندن و شکنجه کردن کسي و يا چيزي از ريشه " محن " است. ممکن است کسي بگويد: آقا ما قبول نداريم. اصلا اين زمان چه زماني بوده است که ما به خاطر نمي آوريم ... و از اين قبيل حرفها.

      بايد خدمت اين افراد عرض کنم که شما قبول نداريد که بوده ايد و بعدا باز هم به دنيا آمده ايد اما الآن که هستيد و اين چيزها را فهميديد و مي دانيد که وظيفه شما چيست پس وظايفتان را انجام بدهيد. در هر صورت انسانها با فطرت خداداده اي که دارند فرق بين کارهاي خوب و بد را مي دانند. اين دنيا و شيطان نباید ما را بفريبد و گول بزند. دنيا زودگذر و ناپايدارست. اما اين آخرت است که ماندني و فنا نشدني است. بنابراين باید به دستورات خداوند که در قرآن کريم فرموده است عمل کنيم.

       خداوند بندگان خودش را با خيلي از چيزها مي آزمايد و امتحان مي کند. مهمترين آنها در آيه 155 و 156سوره مبارکه بقره مي فرمايد:

 وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَيْ‏ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ (155)الَّذينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ (156)  قطعاً و يقينا ما شما را به چيزى از ترس و گرسنگى و کاهش (و از بين رفتن) اموال و نفوس (و محصولات) و فرزندان
 مى آزماييم و امتحان مي کنيم و تو ـ اى پيامبر ـ به شکيبايان (آنان که حوصله به خرج مي دهند و به قول معروف از کوره به در نمي روند) بشارت و مژده بده. 156) همان کساني که چون پيشامد ناگوارى براي شان پيش مي آيد مى گويند: ما از آنِ خداييم و به سوى او بازمى گرديم.

       همانگونه که مشاهده مي کنيد خداوند ما را حتي با ترسيدن و گرسنگي هم امتحان مي کند. راستي چرا؟ آدمي مي ترسد و شيطان او را مي ترساند. در گوش و دل او وسوسه مي کند که: نکند روزه بگيري - لاغر و مريض خواهي شد. نکند پول به نيازمند بدهي تو خودت فقيري و نيازمند کمک هستي. چراغي که به خانه رواست به مسجد حرام است. (اينها در حالي است که خداوند در قرآن کريم مي فرمايد) در سراء و ضراء (در هنگامي بي نيازيد و يا نيازمنديد) به نيازمندان انفاق و بخشش کنيد. ما اگر گول شيطان را خورديم و به دستور خداوند عمل نکرده ايم و در اين امتحان مردود خواهيم شد.

      خداوند با گرسنگي هم ما را آزمايش مي کند. آدم گرسنه ممکن است براي رفع گرسنگي دست به هر کار خلافي بزند. خداوند روزي رسان بندگان خويش است و آن را تعهد فرموده است اگر از او بخواهيم و خودمان هم تلاش کنيم مسلما روزيمان را خواهد رساند. هيچ کس نبايد با خلاف و کارهاي حرام بخواهد روزگار خود را بگذراند. عده ای در این باره می گویند که " شکم گرسنه دین و ایمان ندارد. " اما این دروغ است. انسان باید خودش را کنترل کند و دست به حرام نزند. ما در سختی هاست که آزمایش می شویم.

       امتحان هاي خداوند بسيار سخت و مشکل ولي راه آن پناه بردن به خداوندي است که ما را آفريده است. زنان و دختران زيبا. شهوت و هوسهاي زودگذر و ويرانگر. اعتياد. ربا خواري . قمار کردن. شرابخواري ... و از اين قبيل چيزها دامهاي شيطان است که خداوند انسانها را با آنها مي آزمايد. خوشا به حال کساني که از تمام اين امتحانات سربلند بيرون بيايند.

      در قرآن کريم کلمه " بلا " هم به معني امتحان و آزمايش آمده است. آيه 168 سوره مبارکه اعراف: (و ما آنان (بنى‏ اسرائيل) را در زمين به صورت اُمّت‏ها و گروه‏هايى پراكنده ساختيم، بعضى از آنان صالحند و برخى (لجوج و حيله‏ گر و) غيرصالح، و آنان را با نيكى‏ ها و بدى‏ ها امتحان کرديم، شايد به راه حق برگردند. آيه 17 سوره مبارکه: نون و القلم ( همانا، ما مردم (مكّه را) آزموديم، همان گونه كه صاحبان آن باغ (در يمن) را امتحان کرديم، آنگاه كه سوگند ياد كردند، صبحگاهان ميوه‏ هاى باغ را بچينند و چيزى را (براى فقرا) استثناء نكردند.                 

     در قرآن کريم فتنه هم به معناي امتحان و آزمايش آمده است. خداوند با بلاهايي مانند: زلزله . سيل . طوفان حمله آفات نباتي به مزارع . حتي شپش و ديگر حشرات ، ما را امتحان مي کند. آيات (131 و 132 و 133 سوره مبارکه اعراف.) با کارهاي خوب و کارهاي بد. (آيه 168 سوره مبارکه اعراف) به وسيله باغ پر ثمر. (آيه 17 سوره قلم) با چشمه آب در داستان ذوالقرنين در سوره کهف و فقر و ثروت و بسيار چيزهاي ديگر (سوره مبارکه حدید آیه 22) که براي ما مايه عبرت و گوشمالي بشود تا شايد ما هشيار و بيدار بشويم و به راه و صراط مستقيم خداوندي باز گرديم و در آخرت دچار آتش سوزاننده دوزخ و جهنم نشويم.

     در نهایت به معنی آیه 11 سوره مبارکه " تغابن " دقّت و توجه بفرمایید: هیچ مصیبتى، جز با اذن خداوند به كسى نمی رسد و هر كس به خداوند ایمان آورد، خداوند قلب او را (به صبر و شكیبایى) هدایت می كند و خداوند به همه چیز آگاه است.

+ نوشته شده توسط nahid در جمعه نوزدهم خرداد ۱۳۹۶ و ساعت 10:4 |
خدایی که نمی شناسم...
ما را در سایت خدایی که نمی شناسم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7nahidkhirolahi8 بازدید : 193 تاريخ : چهارشنبه 24 خرداد 1396 ساعت: 1:17