زیبایی و رعایت بهداشت.

ساخت وبلاگ
                                                زیبایی و رعایت بهداشت

      با اين وضعي که در جامعه ما مشاهده مي شود، به نظر مي رسد که يک عده دستي دستي و با رعايت نکردن اصول بهداشتي دارند خودشان را بيمار و مريض مي کنند و با مراجعه به بيمارستانها و درمانگاهها توقع معجزه از پزشکان و مسئولين و متوليان مراکز درماني را دارند. مردم خوب و هموطنان عزيز و گرامي ما بايد به همان شعار وزارت بهداشت که از قديم تا کنون در گوشهاي ما زمزمه مي کند توجه والتفات داشته باشیم که "پيشگيري بهتر از درمان است."

     ما اگر گنج قارون هم داشته باشيم در اثر بي احتياطي ها نبايد کاري کنيم که بيمار بشويم و حتي اگر مخارج زيادي هم متحمّل نمي شويم نبايد با مراجعه به مراکز درماني عمر و وقت خود را به حراج بگذاريم و اينهمه در صفوف مختلف بايستيم و منتظر بشويم تا نوبت ما بشود و اين کم کم دارد يک عادت بسيار بدي مي شود.

     بعضي يک اصطلاح بيمورد را به نام " چک آپ " از خارجيها يادگرفته اند و بدون هيچ علت محسوسي مي خواهند بدانند وضع اعضاء و جوارح بدنشان چگونه است و بيمار هستند يا نه. با دفترچه هاي بهداشتي خود در شهر ِ به اين شلوغي از اين دکتر به آن دکتر و از اين بيمارستان به آن بيمارستان و ديگر مراکز درماني مراجعه می کنند تا نتيجه اي مطلوب بگيرند. تازگيها مد شده است که از شهرها و بعضی روستاهاي دور و نزديک هم مبادرت به اين کار مي کنند و به مراکز استانها و بويژه به تهران هم مي آيند.

    شما اگر سالم نباشيد نمي توانيد با اين همه تلاش و کوششي که مي کنيد وقت بگذاريد و عمر گرامي خود را بيهوده از دست بدهيد تا بدانید سالم هستید یا نه. انسان هنگامي که احساس کرد واقعا بيمار است بايد به پزشک مراجعه کند. از همه مهمتر اينکه فرموده اند: عقل سالم در بدن سالم است. در هنگام بيماري هيچکس نمي تواند به خوبي فکر کند و تصميم بگيرد.

    اسلام همه کارش بر مبناي يقين و جَزميّت است نه حدس و گمان. در رابطه با بهداشت و رعايت اصول آن پيامبر اسلام (ص) اصلي را در دو کلمه فرموده اند: که توجه به آن بايد براي ما نصب العين قرار بگيرد و به آن خوب توجه و دقت کنيم. ايشان فرمودند: بُطُونُکُم ، قُبُورُکُم. (شکمهاي شما، قبرهاي شماست.) اين دو کلمه در واقع کتاب بسيار ارزشمندي از اصول بهداشت و بهزيستي است که به آن توجّهي نشده است. کسي که دلش مي خواهد هر وقت هرچه و به هر اندازه که خواست بخورد و بياشامد بايد پي آمد عوارض آن را هم به عهده بگيرد.

     در قرآن کریم نیز داریم که: کُلُوا وَ اشرَبوُا وَ لا تُسرِفوُا (بخورید و بیاشامید ولی اسراف و زیاده روی نکنید.)

    عده اي علاقه زيادي به مصرف شيريني جات و آجيل و غذاهاي فست فودي و ميان وعده اي و غذاهاي گوشتي خوشمزه و خوردن تنقلات در ساعاتی از شبانه روز را دارند در حاليکه بدنشان به آنها نياز مبرمي ندارد. اين غذاها که معمولا چرب هم هستند شيريني و چربي اضافي غير قابل مصرف آنها در کبد انسان انباشته مي شود. پس از انباشت این مواد در کبد چربیها به سراغ بافتهاي زير پوستي می روند و این امر باعث چاقي که ام الامراض است مي شود. سيروز کبدي یکی دیگر از بیماریهای بسیار خطرناکی است که بر اثر مصرف سیگار و الکل و خوردن بی رویه این نوع غذاها به سراغ آدم می آید.

     حالا فشار خون بالا و خداي نکرده پاره شدن مويرگهاي مغزي و کليه ها و ديگر اعضاي بدن بماند اما مخارج درمان و آزمايشهاي مختلف و عکسبرداري هاي متعدد و از اين قبيل و از کار بيکار شدنهای مکرر و از خانه و اداره و محل کار بيرون بودن و تحمل عواقب اين گونه مسائل را چکار بايد کرد. آيا ما حتما بايد در هر روز چندين وعده غذا بخوريم آنهم اين غذاهاي پر انرژي و پر کالري که اصلا بدنمان نيازي به آنها ندارد؟
    
    آيا بهتر نيست که انسان در مقابل خواسته هاي هوس آلود شکم خودش را کنترل کند. پيامبر اکرم در باره استفاده از زیاد گوشت خوردن هم فرمود: "  وَ لا تَجعَلوُا بُطُونُکُم مَقابِرَ الحَيَواناتِ " (شکمهايتان را قبر حيوانات قرار ندهيد.) در چهارده قرن پيش اين توصيه بهداشتي اکنون اثر خود را ظاهر کرده است که پزشکان هم متفق القولند که بخصوص مصرف گوشت قرمز براي بدن مضر و خطرناک است زيرا تبديل به بيماريهاي ناخواسته زيادي از قبيل نقرس و بالا رفتن اسيد اوريک در خون و عوارض حاد ديگري مي شود که کسالت مداوم يکي از آنهاست.

     اما در باره زيبايي و زيبا شدن. زيبايي خوب است اما به چه قيمتي. اگر بگويم نبايد در خلقت خداوند دست برد چون اين کار نوعي اعتراض به اوست آيا ناراحت نمي شويد. خداوند به هر کسي که به نظر شما زيبا نيست، چيزهاي ديگري داده است تا آنچه که ما به آن زشتي مي گوييم جبران بشود. راستی سقف زيبايي کجاست. آيا واقعا زيبايي آن چيزي است که ما به دنبال آن هستيم؟ ما را خداوند آفريده است و خودش صورت ما را در شکم مادرمان نقاشي کرده است. او به قلب ما نگاه مي کند نه به چهره ما. آيا مي شود اگر انساني زشت خدا را بخواند و چیزی از او بخواهد خداوند به او بگويد: تو زشتي و من جواب تو را نمي دهم برو دماغت را عمل کن بعدا بيا با من حرف بزن و از من چيزي بخواه.

    آیا این کار درستی است که زنان و دختر خانمها براي زيباتر شدن چهره خود و مثلا برای کوچکتر کردن و یا سربالا کردن بینی خود و یا تزریق ژل به اقصی نقاط بدنشان ، مدام به کلينيکهاي زيبايي مراجعه مي کنند و متاسفانه گاهي اوقات هم با صرف وقت و پول زياد به نتيجه مطلوبي که مي خواهند نمي رسند و گاهي نیز نتيجه عکس مي گيرند که واقعا اين يکي ديگر جاي تاسف بسيار زیادی دارد.

   خداوند در قرآن کريم مي فرمايد: کُلّ شَيئ بِقَدَرِها. (هر چيزي اندازه اي دارد.) که اين بايد براي ما يک قانون بشود زيرا دستور آفريدگاري است که ما را خلق فرموده است. حتي نماز خواندن و اعمال مستحبّي هم اندازه اي دارد که اگر از حد گذشت ممکن است باعث بي توجّهي به وضع افراد خانواده و ديگراني بشود که به وجود ما نيازمندند و مخارج زندگي ما را تامین می کنند و انجام کارهاي آنها به عهده ماست. يکي از معصومين فردي را ديد که مدام مشغول عبادت است. سئوال کرد که اين عابد از کجا مخارج خود را تامين مي کند. گفتند: برادرش خرج زندگي او را مي دهد. فرمود: برادر اين فرد از خودش مثاب تر است. يعني ثواب بيشتري مي برد.

+ نوشته شده توسط nahid در پنجشنبه هفتم دی ۱۳۹۶ و ساعت 20:43 |
خدایی که نمی شناسم...
ما را در سایت خدایی که نمی شناسم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7nahidkhirolahi8 بازدید : 192 تاريخ : يکشنبه 10 دی 1396 ساعت: 19:33