اجابت دعاء

ساخت وبلاگ

دعا برای آرامش / ۵ دعای برتر برای آرامش اعصاب روان و رفع دلشوره                                                            اجابت دعاء

     دعا يعني پذيرفتن خداوند دعاى بنده را و روا ساختن حاجت او (و قال ربكم ادعونى استجب لكم انّ الذين يستكبرون عن عبادتى سيدخلون جهنم داخرين) خدايتان فرموده است مرا بخوانيد كه پاسختان را مي گويم. هر آنكس از بندگى من سربتابد و استنكاف ورزد خوار و ذليل به دوزخ درخواهد آمد. (سوره مباركه غافر: آيه 60) مرحوم طبرسى در تفسير اين آيه گفته: وعده خداوند به اجابت بدين معنى است كه اگر مصلحت اقتضا كند و هر كه از خدا حاجتى بخواهد مى بايست به شرط مصلحت بخواهد، خواه اين شرط را به زبان بياورد و يا در دل بگذراند و گرنه چنين دعائى قبيح است زيرا بسا چيزى از خدا بخواهد كه فسادى در آن باشد و بر آن مترتّب گردد.   

     مرحوم طبرسى در تفسير آخر آيه (ان الذين يستكبرون عن عبادتى ...) مى گويد: اين كه خداوند، دعا نكردن را استكبار و سرپيچى از بندگى خويش توصيف نموده است دليل بر عظمت قدر دعا در نزد خداوند و دليل بر فضيلت وابستگى كامل بنده به خداى خويش است. (و اذا سألك عبادى عنّى فانّى قريب اجيب دعوة الداع اذا دعان، فليستجيبوا لى و ليؤمنوا بى لعلهم يرشدون) و اگر بندگانم درباره من كه از آنها دور و يا به آنها نزديكم از تو بپرسند بگو نزديكم چون خواننده مرا بخواند  پاسخ او را مى گويم. پس دعوت مرا (به اسلام) بپذيرند و مرا باوركنند، باشد كه به سعادت راه يابند. (سوره مباركه البقره:آيه 186)

     در كافى از امام صادق(ع) روايت شده كه شخصى به آن حضرت گفت: مگر نه خداوند خود فرموده: (ادعونى استجب لكم) مرا بخوانيد تا شما را اجابت نمايم. پس چگونه است كه ما مى خوانيم و اجابتى نمى بينيم؟ فرمود: شما فكر مى كنيد خداوند به وعده خويش تخلّف نموده باشد؟ گفت: نمى دانم. فرمود: ولى من مى دانم. هر آنكس خدا را در اوامرش اطاعت كند و سپس از راه صحيح او را بخواند دعايش به اجابت مقرون مي گردد. عرض شد: راه صحيح دعا چيست؟ فرمود: خداى را حمد و ستايش مى كنى و نعمتهايش را كه بتو ارزانى داشته بياد مى آورى و پس از آن بر آن نعمتها شكر و سپاس مى گذارى و سپس بر محمد و آلش درود مى فرستى و بعد از آن بياد گناهانت مى افتى و بدانها اعتراف مى ورزى و از پيامدهاى آنها به خدا پناه مى برى، آنگاه دعا مي كني. اين است راه صحيح ورود به دعا كردن.

     در تفسير قمى از آن حضرت روايت شده كه از او پرسيدند: خداوند مى فرمايد: (ادعونى استجب لكم) ما دعا مى كنيم و به اجابت نمى رسد؟ فرمود: زيرا شما به عهد خدا (كه بندگى باشد)وفا نمى كنيد، و خداوند فرموده: (اوفوا بعهدى اوف بعهدكم) به عهدم وفا كنيد تا به عهدتان وفا نمايم. بخدا سوگند اگر به عهدش وفا مى كرديد به عهدتان وفا مى كرد. در كافى از آن حضرت روايت شده كه فرمود: هر كه دوست دارد خدا دعايش را مستجاب گرداند، ممرّ درآمد و كسب و كارش را از حرام پاك گرداند. نيز از آن حضرت است كه فرمود: اگر يكى از شما بخواهد حاجتى را از خدا درخواست ننمايد مگر اين كه به اجابت برسد بايستى از همه مردم نوميد گردد و تنها اميدش به خدا باشد كه چون خداوند اين حالت را از دل او آگاه گردد چيزى از او نخواهد مگر اين كه به او عطا كند. (تفسير صافى: 1 / 223 ـ 224)

                          براي آگاهي بيشتر، به اينجا هم مراجعه بفرماييد.

خدایی که نمی شناسم...
ما را در سایت خدایی که نمی شناسم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7nahidkhirolahi8 بازدید : 235 تاريخ : سه شنبه 8 مرداد 1398 ساعت: 0:06