استقامت

ساخت وبلاگ

نقشه هوشمند مدینه منوره به زبان فارسی طراحی شد                                                             مقاومت

     معني لغوي اين كلمه اعتدال، راست ايستادن، ايستادگى و پايدارى است. (فاستقم كما امرت و من تاب معك و لا تطغوا انّ الله بما تعملون بصير) اى محمّد در انجام وظيفه تبليغ و بيم دادن مردمان و پايبندى به طاعت پروردگار استوار، پاى برجا، درست و راست قامت باش و آنان كه به تو روى آورده و (مسلمانانى كه) با تواند نيز اين وظيفه را دارند و مبادا پا از دائره اعتدال بيرون نهيد (يا به طغيان گرائيد) كه خدا بدانچه مى كنيد بينا و آگاه است. (سوره مباركه هود:آيه 112)

     ابن عبّاس مي گويد: هيچ آيه اى بر پيغمبر (ص) گرانتر از اين آيه نبود و از اينرو هرگاه به آن حضرت گفته مى شد چه زود پير شده اى مى فرمود: سوره هود و سوره واقعه مرا پير كردند و مراد حضرت از سوره هود همين آيه است.

  (انّ الذين قالوا ربٌُّنا الله ثمّ استقاموا تتنزل عليهم الملائكة الاّ تخافوا و لا تحزنوا و ابشروا بالجنة التى كنتم توعدون) آنانكه گفتند خداى ما همان خداوند آفريدگار هستى است و سپس به گفته خويش پايدار ماندند، فرشتگان (هنگام مرگ ) بر آنها فرود مي آيند و آنان را مژده مي دهند كه بيم مداريد و اندوهگين مباشيد و مژده باد شما را به بهشتى كه (از سوى پيامبران) به شما وعده داده مى شد ... (فصّلت:آيه 30)

    از حضرت رسول (ص) آمده است كه فرمود: آرى مردمانى اين (ربُّنا الله) را گفتند ولى بر آن پايدار نماندند و بيشترشان كافر شدند و هر كه اين را بگويد و تا مرگ بر آن ثابت قدم باشد (و بر خلاف توحيد گامى ننهد) او از كسانى است كه در اين آيه با استقامت, شمرده شده است. (مجمع البيان)

 (يا ايها الذين آمنوا اذا لقيتم فئة فاثبتوا و اذكروا الله كثيرا لعلكم تفلحون) اى مسلمانان هنگامي كه  با فوجى از دشمن روبرو گرديديد پايدارى و استقامت, كنيد و خداى را پيوسته بياد بياوريد باشد كه پيروزمند و فاتح شويد. (انفال:45)

   اميرالمؤمنين (ع) در يكى از خُطَب خود مى فرمايد: اى مردم! من طبق وعده هاى خدا و حجّتهاى او با شما سخن مى گويم. خداوند مى فرمايد: (انّ الذين قالوا ربّنا الله ثم استقاموا) شما مردم (ربنا الله) را گفتيد پس بگفتارتان استوار و پابرجا باشيد و به كتاب خدا و راه و رسمش و براه بندگان شايسته اش استقامت, بورزيد و از آن تجاوز نكنيد و در دينش بدعت مگذاريد و همواره با بدعت مبارزه كنيد.

   ابو بصير مي گويد: از امام باقر (ع) معنى (ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا) را پرسيدم فرمود: بخدا سوگند (استقامت, و پابرجائى بگفتار ربنا الله) همين است كه شما (شيعه) برآنيد و به آن عمل مي كنيد. امام صادق (ع) فرمود: مؤمن از پاره آهن محكمتر است كه آهن به آتش نرم مي گردد ولى مؤمن اگر كشته شود و باز زنده شود و باز هم كشته شود (كه دست از دينش بردارد) دلش تغيير نخواهد كرد. (بحار:69 و 24 و 70)

    اميرالمؤمنين (ع): فرمود «السّلامة مع الاستقامة»: سلامتى با راستى و راست زندگى كردن است (بحار:71/293). «لقد حملتكم على الطريق الواضح التى لا يهلك عليها الاّ هالك، من استقام فالى الجنة، و من زلّ فالى النار»: من شما را به راه روشن رسانيدم. راهى كه جز تبهكاران از آن گم نگردند. هر كه به راستى و درستى آن را پيمود به بهشت رفت و هر كه از آن كج شد به دوزخ رهسپار گرديد (نهج:خطبه 119).

     عن رسول الله (ص): «لا يستقيم ايمان عبد حتى يستقيم قلبه، ولا يستقيم قلبه حتى يستقيم لسانه»: از رسول خدا روايت شده كه فرمود: ايمان هيچ بنده اى سامان نيابد تا آن كه دلش راست گردد و دلش راست نشود جز آن كه زبانش راست شود.

خدایی که نمی شناسم...
ما را در سایت خدایی که نمی شناسم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7nahidkhirolahi8 بازدید : 190 تاريخ : شنبه 9 آذر 1398 ساعت: 16:24