حقّ مادر

ساخت وبلاگ

https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1395/12/22/1395122217412052510256954.jpg

مادر يك شهيد كه بجاي فرزندش لباس رزمش در جبهه ها را در آغوش گرفته است.

حقّ مادر

مرد تازه از سر كار آمده بود و روي زمين طاقباز خوابيده بود و زن درون آشپرخانه داشت غذا را آماده مي كرد. نوزاد چند ماهه شان بشدت گريه مي كرد. مرد رو به همسرش كرد و گفت بچه ات را ساكت كن مي خواهم كمي استراحت كنم. زن كمي بعد به سوي بچه آمد و او را در آغوش گرفت و مشغول شير دادن به او شد و با شوهرش به آرامي شروع به صحبت كردن كه: بچه من نيست و بچه ماست. مردها فكر مي كنند چون كار مي كنند و پول در مي آورند ديگر هيچ وظيفه اي در قبال خانه و خانواده ندارند پس بگذار برايت بگويم و تو بشنو. براي يك لذت نا پايدار چند دقيقه اي كه مرد از زن مي برد، ببين زن بايد چه رنجها و مصيبتهايي را تحمّل كند.

در هنگام بارداري دل درد داشتم همه اش با اینکه پروژسترون میزدنم ولی دردم تمامی نداشت.سوزش معده و ورم معده هم خیلی آزارم مي داد. بی اختیاری ادرار هم داشتم و عطسه و سرفه که می کردم چون كنترل نداشتم كمي جیشم می ریخت و چون سرفه زياد مي كردم به همين علت نوار بهداشتي مي گذاشتم. خيلي از وقتها کنار معده ام می سوخت. خيلي وقتها رحمم تير مي كشيد. پادرد كه امانم را بريده بود و به دستور دكتر براي اينكه فرزدمان عجيب الخلقه به دنيا نيايد نمي توانستم مسكن مصرف كنم . معده ام شبها موقع خواب بدجوري اسید ترشح می کردو مدام دسشویی میرفتم چون بيشتر وقتها حالت تهوع به من دست مي داد و اصلا نمی توانستم بخوابم. پاهايم ضمن درد كردن ورم هم كرده بود. از همه بدتر يبوست زمان بارداري است كه آدم را واقعا بيچاره مي كند و ... از اين قبيل تا بخواهي.

درد زايمان از همه بدتر و چون مي خواستم بچه مان طبيعي به دنيا بيايد چه رنجهايي كه نكشيدم. تحمل خون ريزي بعد از زايمان به مدت ده روز را نگفتم. حالا بايد با بي خوابي هاي شبانه و خستگي هاي كار روزانه خانه و آشپري كردن را هم متحمل مي بشوم. واكسيناسيون هاي مختلفي كه عليه بيماريها بايد برايش انجام بدهيم هم به عهده من است. آيا مي داني شيري كه مادر به بچه اش مي دهد چيست؟ شايد نداني اما بدان كه شير مادر خون مادر است كه در پستانهايش تبديل به سلولهاي شيري و پس از باز شدن تبديل به شيري مي شود كه نوزاد بايد بخورد.

استخوانهاي بدن نوزاد و گوشت و پوست و تمام اعضاي بدن او از زماني كه در شكم مادر اوست و در تمام مدت شير خوارگي (دو سال تمام) از بدن مادرش به وجود مي آيد. آيا شما مردان حاضريد روزي چند وعده از خونتان را به نوزادان تزريق كنند تا گرسنه و تشنه نماند؟ خداوند متعال در قرآن كريم در آيه چهاردهم سوره مباركه لقمان بهاين مسئله ها به صورت كنايه اشاره فرموده است. وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْنًا عَلَى وَهْنٍ وَ فِصَالُهُ فِيعَامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوَالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ ﴿۱۴﴾ و انسان را در باره پدر و مادرش سفارش كرديم مادرش به او باردار شد سستى بر روى سستى و از شير باز گرفتنش در دو سال است آرى به او سفارش كرديم كه شكرگزار من و پدر و مادرت باش كه بازگشت همه شما به سوى من است (۱۴)

در سوره الاحقاف آيه پانزدهم نيز آمده است كه: وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهًا وَ وَضَعَتْهُ كُرْهًا وَ حَمْلُهُ وَ فِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَ عَلَى وَ الِدَيَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَ أَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَ إِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ ﴿۱۵﴾ و انسان را نسبت به پدر و مادرش به احسان سفارش كرديم مادرش با تحمل رنج به او باردار شد و با تحمل رنج او را به دنيا آورد و باربرداشتن و از شيرگرفتن او سى ماه است تا آنگاه كه به رشد كامل خود برسد و به چهل سال برسد مى گويد پروردگارا بر دلم بيفكن تا نعمتى را كه به من و به پدر و مادرم ارزانى داشته اى سپاس گويم و كار شايسته‏ اى انجام دهم كه آن را خوش دارى و فرزندانم را برايم شايسته گردان در حقيقت من به درگاه تو توبه آوردم و من از فرمان بران هستم (۱۵)

در تاريخ آورده اند كه امام صادق (ع) در ميان ياران و اصحابش نشسته بود و از هر دري سخني مي رفت. جواني از امام (ع) پرسيد: من مادري بسيار پير و بيمار دارم از او در خانه نگهداري مي كنم. تمام كارهاي او با من است. غذا دادن. تر و خشك كردن و ... از اين قبيل. اما روز ها مجبورم براي كسب معاش او را در سبدي بگذارم و براي حفظ كردنش از گزند حشرات و حيوانات با طنابي او را از سقف به گونه اي آويزان مي كنم و طناب را به ميخي كه در ديوار نصب كرده ام مي بندم تا در نزديك سقف اطاق قرار بگيرد. از سر كار كه بر مي گردم، او را پايين مي آورم و پس از تر و خشك كردنش با او غذا مي دهم و تا صبح دركنارش مي خوابم. هر روز و هر شب كار من همين است. آيا توانسته ام زحمات مادرم را كه در كودكي برايم انجام داده است جبران كنم؟ امام صادق (ع) فرمود: شايد توانسته باشي به اندازه يكبار شيري كه مادرت به تو داده است، زحمات او را جبران كرده باشي.

مرد كه با شنيدن اين سخنان جا خورده بود و ديگر چيزي براي گفتن نداشت برخاست و به سوي همسرش رفت و نوزاد را كه به خواب رفته بود از او گرفت و در كنار خودش خواباند. زن با حالت رضايتي وصف ناشدني از جايش بلند شد و براي انجام بقيه كارهاي خانه به آشپزخانه رفت.

خدایی که نمی شناسم...
ما را در سایت خدایی که نمی شناسم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7nahidkhirolahi8 بازدید : 82 تاريخ : چهارشنبه 24 اسفند 1401 ساعت: 20:24